Kleinschalig, huiselijk en kwalitatief hoogstaand

Feesten

We besteden ook aandacht aan bijzondere gebeurtenissen zoals als verjaardagen, verjaardag ouder, afscheid of de geboorte van een broertje of zusje. Het vieren van dit soort momenten geeft verbondenheid in de groep, een gevoel van bij elkaar horen en een gevoel van speciaal mogen zijn.
 
Voor kinderen is het een grote belevenis als ze mogen trakteren op hun verjaardag. Wij stellen het dan ook op prijs als de kinderen gezonde traktaties uitdelen zoals bijvoorbeeld: fruit, kaas/worst, cake, rozijntjes, eierkoek etc.
 
De feestdagen worden ook gevierd, zoals: “Carnaval, Pasen, Vader- en Moederdag, Leidstersdag, Nationale voorleesdag, Kinderboekenweek, Dierendag, Sinterklaas, Kerst”.
 
Jaarlijks organiseren wij een ouderavond. Tijdens deze ouderavond laten wij zien hoe een dag bij Jan Huygen eruitziet. Dit wordt gedaan door middel van een film/ foto voorstelling en plakboeken met foto’s en knutselwerkjes van de kinderen.

Tevens organiseert de oudercommissie elk jaar voor alle ouders en pedagogisch medewerksters een uitje zoals een bezoek aan de kinderboerderij of een speeltuin.
 
Elk jaar in januari en oktober organiseren we tijdens de Nationale voorleesdagen en Kinderboekenweek de voorleesochtenden. Hierbij worden opa of oma, of mama of papa uitgenodigd om te komen voorlezen. Dit is voor zowel kind als (groot)ouder een jaarlijkse happening.

 
Afbeelding