Kleinschalig, huiselijk en kwalitatief hoogstaand

Welkom

Welkom op de website van Kinderdagverblijf "Jan Huygen".

Mijn reden om een eigen kinderdagverblijf op te richten was:
Het laten uitkomen van mijn wens om kleinschalige, huiselijke en kwalitatief hoogstaande
kinderdagopvang
te bieden. Een verblijf waar de kinderen, ouders en pedagogisch medewerksters zich thuis voelen en de kinderen zich goed kunnen ontwikkelen.

Het kleinschalige Kinderdagverblijf Jan Huygen biedt sinds 1999 dagopvang aan kinderen van 0 tot 4 jaar waarvan de ouders werken of studeren.
Het is gevestigd in de wijk Oostgaarde in Capelle aan den IJssel (nabij winkelcentrum de Terp en metrostation de Terp; route). Het kinderdagverblijf bestaat uit twee woonhuizen, die verdeeld zijn in een baby- en een peutergroep. De babygroep heeft een capaciteit van maximaal 8 baby’s en de peutergroep van maximaal 8 peuters. Door de kleinschaligheid wordt er voldoende rust gecreëerd en krijgen ouders en kinderen een betere band met de pedagogisch medewerksters.
We beschouwen Jan Huygen als een grote familie, een familie waar iedereen zich geborgen en welkom voelt. 

Jan Huygen bied een rustige en huiselijke sfeer met voldoende speelmogelijkheden. Door verschillende activiteiten en hoeken te creëren kunnen de kinderen de ontwikkeling van hun fantasie en creativiteit ontwikkelen. Er is bijvoorbeeld een poppenhoek, knutselhoek en bouwhoek. De twee aaneengesloten woonhuizen hebben een lichte houten vloer, lichte muren en houten meubels. Er is plaats voor rust en actie in een geborgen omgeving.

Verantwoorde kinderopvang met uitstekende veiligheid en hygiëne staan bij ons voorop.
Jaarlijks wordt er een risico-inventarisatie met betrekking tot veiligheid en gezondheid uitgevoerd. Aan de hand hiervan worden actieplannen gemaakt waarin beschreven wordt wat wij eraan doen om de veiligheidsrisico’s en gezondheidsrisico’s te verkleinen. De toezichthouder namens de gemeente (GGD-inspecteur) controleert de veiligheid en gezondheid van de kinderopvang aan de hand van de stappen uit deze methoden en steekproefsgewijze controles.

Wij werken met vaste, gediplomeerde, ervaren en gemotiveerde pedagogisch medewerksters. Door middel van een kind volgsysteem volgen en stimuleren zij de ontwikkeling van de kinderen. Daarnaast bieden wij activiteiten aan van het vroeg- en voorschoolse educatie VVE-programma van Uk en Puk en Piramide.
Ook beschikken alle pedagogisch medewerksters over een kinder-EHBO en BHV  diploma.
Veder wordt er ook gebruikt gemaakt van diverse opleidingen zoals: oog voor interactie, werken met baby’s etc. Medio tweede kwartaal 2018 streven we ernaar dat al onze medewerkers in het bezit zijn van minimaal taalniveau 3F (spreken).

Wilt u na het bekijken van de site meer van "Jan Huygen" weten, maak dan vrijblijvend een afspraak. Wij zullen u met alle plezier een rondleiding geven en uw vragen beantwoorden.

Annemiek Kegel-Karreman
annemiek@jan-huygen.nl
Afbeelding